Geen boekingskosten


Betrouwbare aanbieders


Gegarandeerd de beste prijs

Auto occasion

Geplaatst op 18 december 2020

Is een auto occasion altijd onbetrouwbaar en heb je alleen als je een nieuwe auto koopt de zekerheid dat je een betrouwbare auto rijdt? Het antwoord op die vraag is nee. Ook een gebruikte wagen kan wel degelijk betrouwbaar zijn, terwijl je ook met een nieuwe auto te maken kunt krijgen met pech onderweg. Daarom is het belangrijk je goed te oriënteren bij het kopen van een nieuwe occasion. Er zijn veel partijen die verschillende auto occasions aanbieden en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Uiteindelijk wil je het liefst een occasion kopen bij een betrouwbare partij en die zijn er gelukkig ook.

 

Occasion kopen bij een betrouwbare partij 

Een Auto occasion kopen is uiteraard wel meer risicovol dan wanneer je een nieuwe auto aanschaft. En toegegeven, er zijn mensen die hun occasion verkopen en zeggen dat de auto niet in goede staat is terwijl dit in werkelijkheid toch heel anders is. Zo ben je als je een occasion koopt bij viaBOVAG bijvoorbeeld, verzekerd van een auto die 100 procent onderhouden is en waarop je zelfs garantie krijgt. Wil je de minste kans op een miskoop als het gaat om een auto occasion, doe dan zaken met een dergelijke partij. En neem als je een tweedehands auto koopt altijd iemand mee met verstand van zaken. 

 

Je kunt altijd te maken krijgen met pech 

Garantie of niet, iedereen met een auto kan te maken krijgen met pech onderweg. Dat is buitengewoon vervelend al is het minder erg geworden sinds je een beroep kunt doen op Roadguard Pechhulp. Dit is een collectief van honderden monteurs die dag en nacht onderweg zijn. Heb jij pech, dan maak je daar melding van en vaak al binnen een half uur is er een monteur bij je om je verder te helpen. Je hoeft geen lid te zijn om geholpen te worden en hoeft ook nadien geen lid te worden. Je betaalt gewoon aan de monteur voor de werkzaamheden die hij uitvoert. Hierdoor stap je toch met veel minder zorgen in de auto. Je weet immers dat er altijd een monteur in de buurt is.