Geen boekingskosten


Betrouwbare aanbieders


Gegarandeerd de beste prijs

Parkeren bij Harlingen

Parkerenbijharlingen.nl vergaart voor u als reiziger naar Vlieland of Terschelling alle benodigde informatie op het gebied van parkeren rondom de haven van Harlingen. Er zijn namelijk veel verschillende parkeerbedrijven gelegen in de buurt van de haven van Harlingen waar u als reiziger uw auto veilig en betrouwbaar kunt achterlaten wanneer u op vakantie bent.

Betrouwbare informatie

Op parkerenbijharlingen.nl staan alleen veilige en betrouwbare parkeeraanbieders die gelegen zijn in de buurt van de haven van Harlingen. Deze website verzamelt informatie over de tarieven, de afstand tot de haven van Harlingen, waardering van klanten en opties zoals overdekt of onoverdekt parkeren. Door te klikken op “Info” bij één van de parkeeraanbieders krijgt u informatie over deze parkeeraanbieder. U kunt een parkeerplek reserveren door op de button “Reserveren” te drukken.

Vergelijken

Rondom de haven van Harlingen bevinden zich verschillende parkeeraanbieders waar u uw auto kunt parkeren tijdens uw vakantie op Vlieland of Terschelling. U kunt op parkerenbijharlingen.nl verschillende criteria vergelijken om tot de juiste parkeeraanbieder te komen. U kunt de verschillende parkeeraanbieders in vier eenvoudige stappen vergelijken:

  • Aantal dagen, U selecteert het aantal dagen dat u wilt gaan parkeren.
  • Opties, U kunt hier verschillende opties aan vinken zoals overdekt en/of shuttle bus.
  • Zoekresultaten verfijnen, U kunt de zoekresultaten verfijnen op prijs, afstand of waardering.
  • Vergelijken, U klikt op de button  “Vergelijken”.

Het gewenste resultaat zal nu worden weergegeven en u kunt uw keuze maken.

 

Veerboot

Rederij Doeksen vaart vanaf de haven van Harlingen naar Terschelling en Vlieland. Rederij Doeksen heeft een veerdienst en een sneldienst. In totaal heeft Rederij Doeksen drie verschillende veerboten en twee snelboten. Hieronder beschrijven wij hoe lang de overtocht duurt vanaf de Haven van Harlingen naar Terschelling of Vlieland met de veerboot of met de sneldienst.

Harlingen-Terschelling

Veerboot, circa 120 minuten

Snelle boot, circa 45 minuten

Snelle boot via Vlieland, circa 90 minuten

 

Harlingen-Vlieland

Veerboot, circa 90 minuten

Snelle boot, circa 45 minuten

Snelle boot via Terschelling, circa 90 minuten

De Waddeneilanden Vlieland & Terschelling

Om u een indruk te geven van de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling beschrijven wij in de onderstaande alinea’s in het kort informatie over deze Waddeneilanden.

 

Vlieland

Het Waddeneiland Vlieland is een zeer populaire vakantiebestemming en wordt jaarlijks door circa 180.0000 mensen bezocht. Vlieland heeft circa 1100 inwoners en is na het Waddeneiland Schiermonnikoog de dunstbevolkte gemeente van Nederland. Het eiland heeft maar één dorp en dat is Oost-Vlieland. De vuurtoren van Vlieland staat boven op de Vuurboetsduin en wordt de Vuurduin genoemd. De vuurtoren ligt 51 meter boven de zeespiegel dit komt door de hoge ligging van 42 meter. De Vuurduin is zelf slechts 9,5 meter hoog. Voor toeristen is Vlieland niet toegankelijk met auto´s en motoren. De jachthaven van Vlieland is gelegen aan de Oostkant van Vlieland en is het  gehele jaar geopend. De jachthaven biedt plaats aan circa 300 schepen. Naast de jachthaven heeft Vlieland voor de veerdienst een aparte aanlegsteiger, deze is gelegen bij het dorp zelf. U kunt als toerist zowel kamperen als overnachten in een hotel, appartement of vakantiehuis.

Terschelling

Het Waddeneiland Terschelling is tevens een zeer populaire vakantiebestemming en wordt jaarlijks door circa 425.000 mensen bezocht. Terschelling heeft circa 4800 inwoners en heeft 15 officiële kernen. De hoofdplaats van het Waddeneiland is West-Terschelling en telt circa 2400 inwoners. De vuurtoren van Terschelling de Brandaris is de oudste vuurtoren van Nederland. De Brandaris ligt 55,5 meter boven de zeespiegel. De vuurtoren heeft een hoogte van 53,66 meter en wordt 24 uur per dag bemand. De haven van Terschelling ligt in West-Terschelling in een door de natuur gevormde baai. De veerboten Rederij Doeksen en Rederij EVT hebben hier ook hun veerhaven. U kunt als toerist terecht op de vele campings, hotels en vakantieparken. Daarnaast wordt er jaarlijks op het eiland het populaire Oeral Festival gehouden. Het festival wordt gehouden in Juni en ieder jaar komen hier circa 50.000 bezoekers op af. Op het festival worden optredens gegeven door Nederlandse en buitenlandse toneelgroepen, kunstenaars en muzikanten.

Harlingen

Harlingen is één van de elf Friese steden en telt circa 14.500 inwoners. De inwoners van Harlingen hebben minder met de Friese taal dan in andere plaatsen in de provincie Friesland. De Friese taal wordt dus weinig gesproken in de plaats Harlingen. Dit komt wellicht doordat de plaats Harlingen veel afhankelijk is geweest van de handel en men zich meer richtte op Holland. De inwoners van Harlingen hebben ook een bijnaam genaamd: “Tobbedansers”. Deze naam heeft men te danken door het maken van bont. Het bont werd gemaakt van wol en de wol werd schoon gemaakt in tobbes, vandaar deze opmerkelijke bijnaam. De gemeente Harlingen telt circa 16.000 inwoners en bestaat uit drie officiële kernen. Dit zijn Harlingen, Midlum en Wijnaldum. De havenstad Harlingen is de grootste kern van de gemeente Harlingen.

De haven van Harlingen liggend aan de Waddenzee is belangrijkste haven van de provincie Friesland. De haven is een visserijhaven, recreatiehaven, veerhaven en een handels- en industriehaven. De veerdienst naar de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland is gevestigd in de haven van Harlingen. De bruine vloot is tevens gevestigd in de haven van Harlingen. De bruine vloot bestaat uit circa 500 traditionele zeil- en motorschepen. De bruine vloot wordt tegenwoordig gebruikt voor toeristen die op vaarvakantie willen gaan.

Overige informatie

Toeristeninformatie

http://www.vakantienaardewadden.nl/Waddeneilanden_Toeristeninformatie.html

Waddenplaats – marktplaats van vakantiehuizen op de Wadden

www.waddenplaats.nl/

Reisverzekering

reisverzekering-direct.nl

Hotels

www.westcordhotels.nl

www.sandton.eu/terschelling 

ESTA

ESTA aanvragen online kan eenvoudig op Visumaanvragen.org

Private lease

Zoek je een nieuwe auto en wil je precies weten waar je aan toe bent? Private lease is dan een goede keuze. Geen onverwachte kosten, maar een vast bedrag per maand waar alles is inbegrepen. Vergelijkingswebsite Mijnprivatelease.com zet voor jou alle private lease auto’s op een rijtje. Je kunt eenvoudig je budget per maand aangeven en vervolgens worden alle private lease auto’s die passen binnen dit budget voor jou op een rijtje gezet. Zoek je een elektrische private lease auto, dan kun je direct naar de elektrische pagina gaan. Hier staan alle elektrische auto’s van dit moment in één overzicht.

Handige links:

Flughafen Hannover Parken

Flughafen Hamburg Parken

https://www.sal-kaapverdie.nl

Metalen Velgen

Aluminium Velgen

Reisverzekering vakantie vergelijken

Goedkoop op vakantie

 

 

Contact

Wilt u contact met ons opnemen? Stuur ons dan een e-mail naar: info@parkerenbijharlingen.nl