Geen boekingskosten


Betrouwbare aanbieders


Gegarandeerd de beste prijs

Precious Locations

Geplaatst op 30 september 2015

Wat is Precious Locations

Precious Locations biedt bijzondere vakanties in gebieden waar toerisme (nog) geen gewoon goed is. Pilion in Griekenland is zo’n bestemming die menigeen niet kent, maar waar de Griekse zon zorgt voor die vakantie waar je zo aan toe bent. Voor ‘quality time’ in een kleinschalig, authentieke boutique hotel waar persoonlijke service hoog in het vaandel staat biedt Precious Locations de oplossing. Al druk genoeg met de dagelijkse beslommeringen en geen zin in een urenlange zoektocht op het internet naar die bijzondere vakantie, stop dan nu met zoeken en vraag naar de mogelijkheden. Een heerlijk hotel met vlucht en autohuur is direct bij ons te boeken, maar bovendien activiteiten ter plaatse ook.

Wat voor reizen bij Precious Locations

Precious Locations is nog een jonge organisatie die is begonnen met het aanbieden van vakanties in Pilion Griekenland ontstaan uit een passie voor ‘quality time’ reizen, die niet altijd even duidelijk is al speurend op internet. Zoek je iets bijzonders, niet overladen door toeristen en vooral persoonlijke service in een kleinschalig hotel, dan ben je bij Precious Locations aan het goede adres. Precious Locations richt zich met name op de wat meer ervaren reizigers veelal van 35 jaar en ouder. Vooralsnog zijn de gekozen boutique hotels vooral gericht op (echt)paren die er even tussenuit willen.

Precious Locations biedt volledig verzorgde reizen aan met een directe Transavia vlucht, Avis autohuur en boutique hotel. Wanneer er bovendien wensen zijn om iets te ondernemen, heeft Precious Locations ook dit in haar pakket. Zo kan er een dag op een historisch zeilschip gezeild worden, je kunt kayaken naar geheime grotten, mountainbiken en wandelen met een lokale gids op zoek naar de bijzondere kruiden van Pilion of met een (voorheen) authentieke stoomtrein door de bergen worden gereisd. Vraag naar meer advies bij Precious Locations.

Onontdekt Griekenland

Precious Locations heeft Pilion in Griekenland ontdekt. Pilion (ook wel geschreven als Pilio, Pelion of Pelium) is een schiereiland hemelsbreed precies tussen Athene en Thessaloniki. Dit onontdekt gebied heeft van alles te bieden, van mooie landschappen tot heerlijke azuurblauwe baaien en is van oudsher waar de rijkere Grieken hun vakanties vierden. Dit is te merken aan de hun cultuur, de heerlijke culinaire gewoontes en de geboden faciliteiten. Dat er net iets meer cachet is, is voelbaar. De hoofdstad van Pilion is Volos waar je met Precious Locations directe vluchten, met de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia, kunt boeken. Volos is een gezellige havenstad en kan zelfs als uitvalsbasis fungeren naar de omliggende Sporaden eilanden (Skiatos, Skopelos zijn het meest bekend), maar veel  leuker is het bergachtige, groene schiereiland te verkennen van 60km lang en 20km breed. Mount Pilion is waar dit gebied zijn naam aan ontleent en wordt gezien als de mooiste Griekse berg met rijke loofbossen en een overvloed aan springwater, die restaurants gewoon uit fonteinen als drinkwater aanbieden. Pilion telt 24 dorpjes waar Portaría en Makrinitsa een aanrader zijn voor mooie vergezichten, gezellig dorpspleinen waar authentiek Pilion te voelen is. Miliés en Vizitsa aan de oostkant van Pilion staan bekend om hun architectuur met de zogenaamde ‘vistas’, huizen van meerdere verdiepingen.

Stranden van Pilion

Pilion als schiereiland heeft een schitterende combinatie aan stranden. Aan de westkant is de rustige baai Pagasitische Golf met zandstranden langs de hele kust. Aan de oostkant zijn er schitterende baaien met zowel zand- als kiezelstranden aan de Egeïsche Zee met azuurblauw water eveneens met heerlijke water temperaturen. Met de huurauto via Precious Locations ontdek je al toerend door het gebied steeds weer een nieuw strand of baai, waar in het algemeen een heerlijke strandbed en/of terrasje te vinden is. Door de rijkere invloeden van oudsher weet men hier feilloos wat genieten is. Aanraders voor strand zijn:

  • Damouchari, waar de film Mama Mia is opgenomen met een leuk strandje in én buiten het dorpje en heerlijke tavernes voor een authentiek Griekse maaltijd.
  • Milopotamos diepgelegen baai met een bijzonder rots doorgang naar 2 soorten (zand)stranden een gezellig taverne, lekkere bedden en heerlijk water.
  • Agios Ionnis, groter zandstrand langs een boulevard vol winkeltjes en wat minder idyllisch.
  • Aan de westkant is Beachclub Rivera bij Kala Nera een aanrader met dus de rustige zeewater van de Pagasitische Golf voorzien van strandbedden en een lekker lounge muziekje.

 

De cultuur van Pilion

Overal in Pilion kennen de Grieken een traditie die een ‘must’ is voor ieder levensgenieter. Of je nu op een taverne op één van de vele dorpspleinen of aan een taverne op een strand zit, ‘Tsiporadico’ of ‘Tsipouro’ moet je gedaan hebben. Dit is een ouzo of grappa borreltje, echter waar het de gewoonte is een drietal hapjes bij te serveren. Wij kennen dit als ‘tapas’, echter bij ieder volgend rondje worden de hapjes nog authentieker en uitgebreider. Eigenlijk zijn deze hapjes zelfs kosteloos bij het drankje, echter je moet er wel om vragen. Dit is maar één voorbeeld van de heerlijke keuken en vooral de gastvrijheid die deze Griekse cultuur met zich meebrengt. In Pilion wil men je welkom heten, de restaurants serveren zeer betaalbare gerechten echter met zorg én gefotografeerd eten zal je niet gauw op een menukaart treffen. Dit is een belangrijke criterium voor Precious Locations in de restaurant adviezen die zij zal geven bij het boeken. Andere lokale gerechten zijn echt een aanrader om ter plaatse te proeven. Precious Locations adviseert graag waar je nog meer in Pilion kunt genieten.