Geen boekingskosten


Betrouwbare aanbieders


Gegarandeerd de beste prijs

Vakantie naar Terschelling? Doen!

Geplaatst op 5 maart 2019

Mensen die vaak op een vakantie in eigen land gaan die weten: Hier in Nederland is het prachtig. Wij hebben geen dure spaanse boulevards of exotische cocktails nodig om te vermaken, maar slechts een puur en ongerept hollands landschap. De waddeneilanden is een bestemming die voor veel mensen het toppunt van de Nederlands vakantie is. Het bekendste (en misschien wel mooiste) eiland is Terschelling en ik ga je in dit blog precies uitleggen waarom, wanneer je op vakantie in eigen land gaat, je naar Terschelling moet gaan.

Leuke uitjes Terschelling

 

Terschelling zit bomvol leuke uitjes die je natuurlijk allemaal een keertje moet meemaken. De volgende uitjes zijn de allerleukste uitjes op Terschelling.

  • Het Oerol festival.

Het Oerol festival is een van de meest gave Nederlandse cultuur festivals die zich op het prachtige Terschelling bevindt. Het festival komt naar de waddeneilanden om zich zo de bezoeker niet alleen zijn prachtige theater en dansvoorstelling te laten zien, maar ook om hem in de prachtige natuur van Terschelling te omgeven.

  • De Brandaris.

Voor een pareltje van Nederlandse geschiedenis moet je natuurlijk gaan naar de Brandaris. Dit is een prachtige oude vuurtoren die zich bevindt in hartje Terschelling. De vuurtoren staat er al sinds 1323 en is daarom een must-see voor iedereen.

  • De Musea

Er zijn 3 musea die uniek op Terschelling zijn en een echte verademing zijn vergeleken met andere musea.

Ten eerste heb je het wrakkenmuseum. Dit museum zit vol met gevonden voorwerpen en wrakken uit de zeebodem. Als je een verbazingwekkend avontuur wilt beleven over wat er op onze zeebodems kan liggen, dan is het wrakkenmuseum iets voor jou.

Ten tweede is er het Museum T’ Behouden Huys. Dit museum is een aanrader voor iedereen die houdt van Nederlandse Historie en helden. Als je goede verhalen wilt horen over de gouden eeuw van de Nederlandse Geschiedenis, dan is dit museum iets voor jou.

En ten derde heb je het landbouwmuseum. Dit museum is een geweldige ervaring om veel te leren. Het museum heeft een focus om agrarische kennis over te brengen en ze doen dit op een fantastische manier.

  • De natuur op Terschelling

Een vakantie naar Terschelling betekent natuurlijk niet alleen maar de prachtige bezienswaardigheden van Terschelling zien. Een groot deel van het eiland is de prachtige natuur van het eiland. Dit betekent onder meer de prachtige duinen, de zee en de geweldige bossen. Ook zijn er veel wilde dieren te spotten. Dit maakt Terschelling de ideale vakantielocatie om lekker te fietsen, te wandelen of uit te rusten op het strand.

Naar Terschelling toe reizen.

Na al deze leuke uitjes uit Terschelling heb je vast veel zin om zelf naar Terschelling af te reizen, mooi! Het is belangrijk dat je dan weet hoe je naar Terschelling moet komen en op welke dingen je moet letten als het gaat om de reis.

De boot naar Terschelling.

Als je naar Terschelling gaat zul je met een boot moeten reizen. Dit is natuurlijk omdat Terschelling een eiland is en er geen brug of ander soort weg is die zich leidt naar dit eiland. Deze boot naar Terschelling kost rond de 10-20 euro voor personen, waarbij uw auto niet zit inbegrepen. Dit komt omdat het eiland zo min mogelijk auto’s op het eiland wilt hebben en hierdoor kun je voor een hoge prijs uw auto mee nemen op de boot. Het is daarom beter om je auto niet mee te nemen en deze te parkeren in Harlingen

Je auto parkeren in Harlingen.

Voor uitgebreide informatie over parkeren en de verschillende parkeeraanbieders in Harlingen raad ik je aan om op deze pagina te kijken: http://www.parkerenbijharlingen.nl/vergelijken/

Door de hoge prijzen en de algemene afkeer tegenover auto’s is het een goed idee om je auto te laten staan en deze te parkeren. Dit zal je niet alleen veel geld besparen, het zal je ook nog eens een hoop extra vakantieplezier geven. Dit komt omdat je met de verschillende vervoersopties uit Terschelling, het eiland echt kan ontdekken en zo de ultieme vakantie-ervaring krijgt.

Daarom is het een goed idee om te kijken bij: http://www.parkerenbijharlingen.nl/informatie/ wat je opties zijn om zo de perfecte vakantie-ervaring naar Terschelling te krijgen.

Overnachting op Terschelling.

Er zijn een aantal opties die je kunt nemen voor een goede en veilige overnachting op Terschelling.

  • Kamperen.

De goedkoopste (en volgens sommige de meest gezellige) manier om te overnachten op Terschelling is om er te kamperen. Er zijn een groot-aantal kampeerplekken op Terschelling waarbij je ook nog eens op een toplocatie zit, voor een spotprijsje. Je levert dan misschien wat comfort in, maar dit krijg je voor gezelligheid terug. Kamperen op Terschelling staat gegarandeerd voor gezellige mensen en een leuk avontuur.

  • Een hotel.

Een duurder, maar zeer comfortabel, alternatief is het gebruik maken van een hotel. Doordat Terschelling zo’n populaire vakantiebestemming is, zijn er een aantal tophotels die kwaliteitsservice op een geweldige locatie kunnen aanbieden. Als je geniet van comfort en van alle gemakken wilt worden voorzien, dan is een hotel zeker iets voor jou. Hier vind je meer informatie over verblijven en de verschillende activiteiten op Terschelling.

  • Een huisje.

Door deze populariteit zijn er niet alleen veel hotels op het eiland, er is ook nog een gros aantal van huisjes. Deze huisjes zijn vaak zeer comfortabele en goed gelegen plekken die je vaak met een groot aantal mensen kunt bewonen. Je hebt je eigen privé plek en hierdoor krijg je een zeer huiselijk gevoel op jouw vakantie. Ook zitten deze huisjes vaak vlak naast de zee en zijn er veel voorzieningen in de buurt, waardoor je een geweldige tijd kunt beleven op Terschelling.

Ik wil gaan! Wat nu?

Voordat je de koffer pakt en je hotel boekt is het een goed idee om nog even wat onderzoek te doen. Ondanks dat Terschelling de perfecte vakantielocatie is voor mensen die vakantie in Nederland willen vieren, is het door zijn populariteit wel een tikkeltje duurder. Gelukkig heb ik een goeie oplossing die jou kan helpen om je portemonnee vol te houden.

Bij bespaardeals.nl hebben ze een geweldige selectie van deals voor al je vakanties en reizen. Dit betekent dat jouw vakantie naar Terschelling zo 20-50% goedkoper kan worden gemaakt, door verschillende deals op de boot, op parkeren of op een overnachting. Het is een heel goed idee om even te kijken en op onderzoek uit te gaan of jouw vakantie een stuk goedkoper kan worden gemaakt. Zo kan jij je geld weer uitgeven aan nog meer leuke extra’s zoals lekker eten of wat extra comfort.